De omgeving

Camping Klein Groenewoud ligt aan de voet van de Zeepeduinen en nabij het strand van Nieuw-Haamstede.

De camping vormt een mooi vertrekpunt voor een heerlijke dag strand, een wandeling door het bos of lekker struinen door de duinen.

In de Zeepeduinen bijvoorbeeld loop je door een heel afwisselend duingebied met open zand, duinvalleien, duinmeren, bosjes en struiken. Vogels zijn altijd in de buurt. Damherten en reeën worden vaak gespot. Een kudde shetlandpony’s zorgen ervoor dat de duinen niet dichtgroeien.

In de Zeepduinen liggen ook tientallen bunkers uit de Tweede wereldoorlog. Bijvoorbeeld de Walvisbunker met uitzichtpunt.

Bezoek ook eens de watertoren van 12 meter hoog, dit geeft een heel mooi uitzicht over de duinen.

Het gezellige dorp van Haamstede, met verschillende kleine winkeltjes en terrassen, is ook zeker een bezoekje waard. Even gezellig iets te drinken na jullie prachtige wandeling of fietstocht.

Midden in het dorp staat een kasteel met slotgracht, genaamd Slot Haamstede.

Het aangrenzende natuurgebied dankt zijn naam aan het sprookjesachtige slot uit het begin van de 17de eeuw. Binnen neemt alles je mee terug in de tijd: van de sfeervolle ridderzaal met balkenplafond tot de tegelvloer, het meubilair en het wapenbord boven de schouw. Het huidige uiterlijk is grotendeels te danken aan de kroniekschrijver Jacob van den Eynde, die het kasteel na een verwoestende brand opnieuw opbouwde.

Eens binnen kijken? Je kunt het kasteel met het ommuurde slotbos bezoeken op open monumentendagen en tijdens excursies en speciale activiteiten.

 

Omgeving Nieuw-HaamstedeOmgeving camping